Zeneoktatás keyboard hangszeren
 óvodásoknak is        

Zeneoktatás SKYPE-on is

   Már közel 25 éve foglalkozom gyermekekkel, közöttük találkoztam különleges képességű  valamint  sajátos nevelési igényű gyermekekkel és autistákkal.

 

    Gyógypedagógiai családsegítőként is használom a zenei motívumokat a munkámhoz.

 

    A hosszú nevelési és oktatói tapasztalataim során, elsősorban és kihangsúlyozottan a zenei motívumokat  felhasználva jöttem rá annak egyben jótékony hatására. Nyilvánvalóvá vált, hogy nem kizárólagosan csak a zenehallgatás, hanem a hangszeres játék által okozott örömök megtapasztalása a legfontosabb. 

 

     Gyakorlatomat és tapasztalataimat Németországban is bővítettem, ahol megismerhettem a különböző nemzetiségű gyermekek tanulási szokásait. A közös zenélés során mindenki egy emberkén örült a hangszer által nyújtott sikereinek.

 

    A gyerekek között töltött idő során a zene, ezen belül is maga a hangszeres játék egy olyan eszköz, - egy kapocs, én és a gyermekek között, - mellyel közelebb kerülhettem a lelkükhöz.

 

    Nagyon fontos az óvodás kortól kezdődő zenei nevelés. A zenélő gyermeknek javul a szociális viselkedése és a későbbiek során az iskolai teljesítményük is. A zene tapintatosságra, odafigyelésre nevel. A zenében egyedülálló az önkifejező erő, az érzelmesség mértéke. Bármilyen is egy gyermek érzelemi világa,a hangszerjátékkal a zene szellemi része marad egész életének. A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. A népek legendái isteni eredetűnek tartották a zenét.  S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni és nem csak sejteni lehet. A zene nyugtató, kedélyállapotot javító, serkentő hatását már több ezer évvel ezelőtt ismerték és tudatosan alkalmazták. A zenei nevelés tehát  egyfajta  terápia, gyógyítás, szolgálat.  Minden embernél,- kicsiknél és nagyoknál egyaránt, -  különleges, valamint egyszerű képességűeknél a Plánki-módszer hatékony eszköznek bizonyul ebben a folyamatban.
                                              
Zeneoktatás ovisok.